Dette er sømandsforeningens 2. fane fra 1909.

Hvordan bliver jeg medlem?

“Adgang til medlemskab står åben for enhver hæderlig person, der er fyldt 18 år”.  Medlemskabet er ikke betinget af, at man er sømand. Men – ikke overraskende – er mange af medlemmerne  tidligere eller nuværende søfolk, men der er også ret så mange medlemmer med alle mulige andre erhverv.

Men fælles er interessen for det maritime – i sin bredeste forstand. Det kan være alt, lige fra livet til søs i gamle dage, over interessen for søfartserhvervet generelt, til ens egne sysler med lystbåd i hjemlige farvande.

På det sidste – i forbindelse med Shantykoret – har interessen for shantysange og andre sømandssange været medvirkende til foreningens medlemstilgang.

Kontingentet er pt kr. 200 årligt, og bliver opkrævet i begyndelsen af året. Størrelsen på kontingentet bliver fastsat af generalforsamlingen. Indskuddet er pt. på 0 kr.

Anmodning om optagelse som medlem i foreningen sker ved henvendelse til bestyrelsen.